Dan darivatelja krvi je prilika kad se možemo skupno svima darivateljima zahvaliti za sve što su do sada učinili, a to je darovali krv i time spasili mnogobrojne živote.

Isto to smo napravili i ove godine i to na području Općina Kloštar Ivanić i Križ zahvale smo izrazili 24.10. u prostorijama Općina.

U Općini Križ na dodjelu zahvala i priznanja pozvani su bili: za 10 puta darovanu krv Rapo Mario, 20 puta Vuković Miroslav, 30 puta Stadnik Mateo, 40 puta Kostanarević Boris, 75 puta Srećko Žilić, 100 puta darovanu krv Kovačić Darko i Šoštarić Stjepan te završna zahvala uručena je Kos Branku koji je krv darovao ukupno 142 puta. Zahvalnice i prigodne poklone uručio je načelnik Općine Marko Magdić i zahvalio se svim darivateljima prisutnima ali i onima koji daruju krv ali nisu bili prisutni, i također se zahvalio volonterima koji sudjeluju u provođenju svih akcija na području Općine Križ.

Istog dana zahvalnice i priznanja dodijeljena su u Općini Kloštar Ivanić gdje je okupljene pozdravio i zahvale izrazio načelnik Željko Filipovć, također se zahvalio svim prisutnima ali i onima koji su bili spriječeni da dođu na druženje u Općinu, ali i zahvalio se također svim volonterima na radu koji pružaju za svoje sugrađane.

Zahvalnice i priznanja uručili su Predsjednik Vijeća Miljenko Majdek i načelnik Željko Filipović i to darivateljima koji su krv darovali po prvi puta Ena Matijević, 10 puta Valentina Vincek i Rudolf Borić, 20 puta Popović Marko, 25 puta Ivana Kranjčina, 30 puta Ivan Vincek te za  100 puta darovanu krv Mario Svečak.

U Gradu Ivanić – Gradu svojim je darivateljima zahvalnice i priznanja dodijelio gradonačelnik Javor Bojan Leš na sam dan darivatelja 25.10. u Spomen domu u Ivanić – Gradu. A zahvalnice te prigodne poklone primili su: za prvo darivanje Bekić Martina, 10 puta darovanu krv Džafić Mateo, 20 puta Kuščić Silvana i Stjepan Fabijanić, 30 puta Hrvoje Strašek, 40 puta Kunek Siniša, 50 puta Akalović Damir, Damir Đumbir, Kristijan Marković i Cuvaj Hrvoje, za 75 puta Pelesk Davor, Tomislav Cuvaj i Danijel Rukavina, za 100 puta darovanu krv zahvalnicu su dobili Šestak Mlade i Kubinek Miroslav, a završne zahvale primili su Ružek Vesna za ukupno 52 puta darovanu krvi i Hemen Zdenko sa 47 puta darovanom krvi. Sve zahvalnice i priznanja koja nisu preuzeta na prijemima biti će uručena naknado darivateljima koji su imali jubilaran broj davanja.

U Dugom Selu u restoranu Dioniz organizirana je svečanost na županijskoj razini za višestruke darivatelje s područja Zagrebačke županije. Ispred GDCK Ivanić – Grad svečanosti je nazočilo 12 darivatelja dok su ostali na žalost bili spriječeni.

Zahvale i priznanja u Dugom Selu primili su Akalović Damir, Cuvaj Hrvoje i Marković Kristijan za 50 puta darovanu krv, Danijel Rukavina za 75 puta darovanu krv, za 100 puta darovanu krv zlatnik Crvenog križa primili su Svečak Mario, Šestak Mlade, Šoštarić Stjepan i Kubinek Miroslav, za posebno priznanje te 175 puta darovanu krv zahvalu je primio Ožetski Darko koji se obratio svima prisutnima te ih ohrabrio sa nekoliko rečenica i pozvao ih da i nadalje daruju krv, dok su završne zahvale primili Kos Branko, Vesna Ružek i Hemen Zdenko.

Još jednom svim darivateljima čestitamo Dan darivatelja krvi i pozivamo ih da i na dalje ostanu u našoj velikoj humanitarnoj obitelji, ali da barem jednog novog darivatelja dovedu svake godine i povećaju našu obitelj.