U Jastrebarskom je od 9. do 12.rujna 2021.godine održana nacionalna terenska vježba „Jastrebarsko 2021. – Naučene lekcije“ županijskih interventnih timova u prostoru Logističkog centra Ravnateljstva Civilne zaštite. Organizator vježbe bio je Hrvatski Crveni križ, suorganizator DCK Zagrebačke županije a domaćin GDCK Jastrebarsko.

Vježba je osmišljena kao stvarna simulacija potresa koji je pogodio grad Jastrebarsko i okolicu, gdje su se zbog veličine događaja uz gradski interventni tim, podigli županijski interventni timovi Zagrebačke županije i po jedan županijski tim iz ostatka RH.

Na vježbi je ukupno sudjelovalo 16 županija s oko 120 sudionika. Interventni tim Zagrebačke županije upravljao je cijelom operacijom uz podršku interventnih timova iz drugih županija i logističku potporu HCK.

Jasminko Kranjčec iz GDCK Ivanić – Grad je kao zamjenik voditelja cjelokupne operacije neposredno rukovodio i koordinirao s voditeljima timova koji su odrađivali operativne zadatke koje su dobivali (timovi za PSP, Službu traženja, skladište, mobilni timovi, timovi za podršku, tim za smještaj i podizanje naselja, podjelu hrane, administraciju,…). Zadatke su dobivali u realnom vremenu pa su ih tako i rješavali na terenu.

Vježba je u potpunosti ispunila svoje ciljeve u uvježbavanju interventnih timova za rješavanje zadataka i problema na samom terenu gdje će naučene lekcije koristiti svim sudionicima i organizatorima ove vježbe.