Predsjednik Milanović odlikovao 164 dobrovoljna darivatelja krvi i poručio: Vi ste humanitarci jer ne birate i ne dijelite ljude kojima ćete pomoći
„Hvala vam od srca i živjeli! Neću vam reći samo tako nastavite, vrijeme je za druge. Hvala vam na ovome što ste napravili do sada“, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović dobrovoljnim darivateljima krvi kojima je, povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović dobrovoljne darivatelje krvi nazvao je humanitarcima jer ne biraju i ne dijele ljude kojima će njihova krv trebati. „Ne birate, ne gledate i ne dijelite. Ta krv je za ljude, ne piše u deklaraciji za koga je; je li za Hrvata, Srbina, Židova iz Aškelona, Arapina iz Gaze, sasvim svejedno, nekom će trebati“, rekao je predsjednik Milanović.

Poručio je da mnoga odlikovanja osobno uručuje ako za to postoji razlog. „Ako igdje postoji razlog, onda postoji u vašem slučaja – da svakome stisnem ruku i zahvalim u ime hrvatske države“, zaključio je predsjednik Milanović.

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 164 dobrovoljnih darivatelja krvi u 2021. godini, i to iz GDCK Ivanić – Grad; Kristijan Frljak, Konečni Vlado, Kucelj Damir, Vužar Željko