17. siječnja 2019 napokon smo potpisali dugo očekivani ugovor za Zaželi program zapošljavanja žena, „Sve je lakše uz ženske ruke“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.702.407,78 kn. Ugovor su uručili: Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Nadica Žužak zamjenica župana Zagrebačke županije i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Grada Ivanić-Grada.
Kroz program će se zaposliti 7 žena i to 6 žena koje će obilaziti stare i nemoćne osobe te 1 voditeljica programa. Svaka će žena brinuti o 5 korisnika kroz 24 mjeseca, kojima će pružati pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, osobnoj higijeni korisnika, te u ostvarivanju prava, socijalizaciji, odlasku kod liječnik, u šetnje, ali ono što je najvažnije družiti se s njima. Jer naše područje se sastoji od mnogobrojnih sela, koja su, na žalost, napustili mladi, te je ostalo staro stanovništvo, kojima će ovakva pomoć biti od velikog značenja. Svaka žena će se i educirati kako bi se nakon što projekt završi lakše mogla plasirati na tržištu rada. Zaposlit ćemo i jednu voditeljicu programa koja će imati poslove: praćenje i analiza stanja izvršavanja projekta, izrada izvještaja o provedbi projekta, organizacija aktivnosti za provedbu projekta, komunikacija sa partnerima. A ravnateljica GDCK Ivanić-Grad će biti koordinatorica programa.
Još jednom hvala svim našim partnerima, Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad, HZZ, Gradu Ivanić-Gradu, Općini Kloštar Ivanić i Općini Križ na podršci i partnerstvu.
A sada idemo u potragu za ženama, korisnicima, edukacijama i realizaciji cjelokupnog programa kako bismo zadovoljili sve potrebe naših krajnjih korisnika.

1P1A9132 – kopija1P1A9225 (1) – kopija1P1A9215 (1) – kopija